Persoane interesate

vineri, 31 decembrie 2010

nod opt

Am mai facut un nod ce se numeste opt deoarece seamana cu un 8.Nu mai zic nimic si va las sa va uitati.

joi, 30 decembrie 2010

nod cabestan

Astazi am zis sa fac un nod asa ca nu am mai stat pe ganduri si m-am apucat de treaba.Nu mai va
zic nimic si va las sa urmariti filmul


o mica plimbare

Azi tot stand si stand am sunat pe un prieten de-al meu cu gandul sa iesim.Dupa ce ne-am intalnit am facut un plan pe unde sa mergem si ce sa cautam.Planul era simlpu,mergem si ne plimbam,dar ce cautam?Noi am plecat cu gandul sa gasim urme ale animalelor,dar si sa facem o poza doua.Am venit acasa dezamagiti pentru ca nu am gasit nici o urma de animal inafara de cea de caine care era peste tot si doua cuiburi parasite.In drumul nostru a aparut si stanca care astepta sa ii facem si ei o poza.Dar nu numai ea.Bineinteles si eu .
Dar si pritenul meu.
Dupa ce am mers cam vreo 1 ora am zarit o urma mai ciudata(credeam ca e de vulpe) dar tot de caine era.
Inainte sa plecam acasa am zis sa facem cate o poza la doua cuiburi uitate de oaspetii lor.

ce a adus mosul?

Ce a adus mosul, m-am intrebat acum cateva zile.Mosul a adus un bat de treeking din aluminiu.Batul este confectionat din aluminiu din 3 segmente cu maner de pluta si varful este din metal cu o protectie din cauciuc si un accesuriu pt zapada.Pentru ca este un cadou de craciun nu stiu cat a costat dar oricum este de foarte buna calitate fiind fabricat de o firma foarte cunoscuta(nu vreau sa fac reclama firmei desi ar merita).

Batul se pate lungi pana la capat pe o lungime de 135 cm dar eu il folosesc la aprox. 110 cm.

miercuri, 29 decembrie 2010

Regula de 3

Cand esti in salbaticie trebuie sa stii regula de 3 in caz de necaz. Regula zice asa: 3 minute fara aer pana creierul sufera daune permanete (deces) 3 ore fara adapost in conditii extreme (pana la instalerea hipormiei sau efectelor cauzate de caldura excesiva). 3 zile fara apa. 3 saptamani fara mancare. Cunoscand aceasta regula vei stii care iti sunt prioritatile. In mod normal oriunde te vei duce, primul lucru pe care este bine sa il faci este sa aprinzi focul si sa asiguri lemne suficiente pana cel putin a doua zi. Dupa ce ai aprins focul, urmatoarea prioritate este sa pregatesti adapostul (cort, foaie de cort, etc.). Daca esti intr-o situatie extrema urmatorul pas este sa iti asiguri apa. Aceste reguli nu sun fixe pentru toate persoanele deoarece un om matur rezista mai mult ca si un copil sau ca si un om mai in varsta.
Claudiu.

mic felinar

Azi dupa ce m-am uitat la telivizor cu niste cola langa mine am zis sa fac un felinar ca si cum am vazut pe youtube la un batranel.M-am apucat de lucru cu un multifunctional si o lumanarica mica si bine inteles o sticla (doza de aluminiu)de cola mare.
Asa arata lumanarelele pe care le-am folosit in felinar.Felimarul arata cam asa:
Si sa va convingeti ca functioneaza am mai facut o poza cu el la lucru:
Din a doua sticla de suc am facut o lumanare care arde foarte bine si chiar rezista si la vant(am suflat tare pe ea si dupa ce incetam sa mai suflu flacara prindea iar viata).Avand in vedere ca sunt niste lucruri facute de plictiseala nu pot sa cer nimic mai mult de la ele decat pot da acum.Am sa pun si cateva poze cu lumanarea:


teaca DIY pentru cutit DIY

Ieri seara am vrut sa postez un cutit cu teca facuta de mine dar m-am razgandit fiindca mi-era somn.Asa ca am sa postez astazi.
Pentru inceput am luat cutitul dorit si am facut schita pe o bucata de piele artificiala.dupa ce am decupat pelea arata asa:
Si am inceput sa cos.Dupa ce am terminat de cusut arata asa cu tot cu cutit:
Nici cutitul nici teca nu arata ca si rupt din soare dar tinand cont ca sunt facute de mine ...
Acum am sa va arat cum sta cutitul in teaca:

noi cumparaturi

Astazi am fost prin oras sa ma plimb si am intrat si prin magazinele de articole sporive cu gandul sa ies cu ceva de pe acolo.
De cand am intrat in magazin am zarit un lucru foarte util ce o poarta si militarii.O plosca de aluminiu cu dop de plastic cu un lantisor pentru a nu se pierde.Plosca ara capacitatea de 1 litru.

Si am mai cumparat si un briceag mic de inox si manerul din fier si insertii de lemn:
Ca sa va faceti o idee despre marime l-am tinut in mana:
Aici am pus o imagine cu detaliu maner:
Detaliu lama:
Pe amindoua am platit 20 lei(13 lei plosca si 7 lei cutitul).Macar nu am venit cu mana goala acasa ,cutitul este destul de solid si de resistent plus ca taie bine si se desface automat.Despre plosca nu am ce sa comentez decat ca nu are husa dar in rest...

marți, 28 decembrie 2010

Sarbatori Fericite

Sarbatori fericite si un an nou fericit va spun.
Sper ca noul an sa va aduca numai fericire si bucurie in suflet si bineinteles cat mai multe iesiri la bushcraft.
E cumpana dintre ani! Sa privim inapoi cu iertare, inainte cu speranta, in jos cu intelegere, si in sus cu recunostinta! Un An Nou plin de bucurii si impliniri! La multi ani!

Cutit muela

Azi am dat o tura pe la magazinul de articole sportive cu gandul dea-mi cumpara un cutit.
Tot uitandu-ma prin magazin am vazut un cutit fabricat in Spania de catre firma,,muela''.Cutitul este fabricat din inox,teaca din piele naturala .Manerul cutitului este facut din plastic ABS cu insertii metalice.
Ca sa va faceti o idee despre dimensiune la-m tinut in mana:
Cutitul este lucrat manual cu o mare eleganta,drept dovada finisajul manerului este ca de oglinda(se vede camera)

luni, 27 decembrie 2010

inca o cumparatura

Azi am cumparat un piolet de la firma edelrid(piolet de tura)nu farte scump.Pioletul este comfectionat din aluminiu (duraluminiu).Eu inca nu l-am folosit deoarece nu este gheata prea mare pe traseele de escalada alpina dar sper ca voi iesi si il voi incerca cat de curand.

kit de pescuit

Primul meu kit de pescuit nu este asa de bogat dar avand in vedere ca pescuitul de tip bushcraft nu are la baza undite,mulinete,si tot felul de alte accesori doar un minim de cele necesare pentru a prinde macar un peste.
La inceput am pus intr-o cutiuta o bucata de fir o pluta si cativa plumbisori dar dupa ce am iesit undeva la apa am vazut ca trebuie sa pun mai multe din fiecare deoarece o montura se poate pierde foarte usor.
Mai in sus se poate vedea ce am in kit momentan.Pentru pescuitul de buscraft recomand pescuitul cu pluta,deoarece este cel mai usor si cel mai cunosct pescuit si nu in ultima data este cel mai usor de semnalat cand musca pestele.eu am in kit : 3plute,50 de metri de fir,carlige de mai multe feluri(in cutia albastra din mijloc de sus),plumbisori de toate greutatile(in cutia din dreapta de sus),si o forfecuta.
Metoda de folosire este destul de usoara.Se taie o nuia de alun sau salcie de 1m-1.5m si se leaga firul de capatul mai subtire al nuielei ,se baga un varnis(o bucatica mica de izolatie de sarma)pe fir si pluta se baga in varnis,iar dupa toate aste se leaga carligul.iata si o imagine cum se laga carligul:
Daca respectati toate aceste indicatii,plus niste porumb in carlig va vor fi de folos asa cum mi-a fost si mie,fir intins:

inca o cumparatura

prima cumparatura ce tine de bushcraft a mea este un amnar .bine inteles ca putem aprinde un foc si cu o bricheta si cu cribituri si cu alte unelte(prin frecare)dar eu mi-am cumparat unul fiindca am vrut sa incerc si eu aceasta tehnica.
imagine:

o iesire

Buna astazi am sa postez o iesire de asta vara impreuna cu prieteni mei la poalele dealului colt.Dupa ce am facut bagajele am luato pe jos (ca face bine la plamani)pana ce am ajuns la vatra de foc facuta de mai demult de noi.Dupa ce am intins corturile am strans lemne pentru foc si am plecat doar cu unul dintre prieteni mei sa escaladam stanca dealului colt.Intre timp prietenul nostru care ramase jos facuse focul si a pregatit betele pentru frigarui.Seara am pus apa pentru un ceai privrind dealul colt inaintea focului calduros si primitor.
Dealul colt ne vegheaza peste noapte cu stanca sa gaurita de spiturile noastre.

kit de supravietuire

Avand in vedere ca umblu mult prin paduri si prin munti cu prietenii dar si de unul singur am spus ca trebuie sa imi fac si eu un kit de supravietuire pentru ca am tot vazut pe internet si la prietenii mei.Acest kit l-am facut din lucrur foarte ieftine dar si destul de practice intr-o cutie de spray.
Am sa incep cu imaginile si pe parcurs am sa va spun si ce sunt.
cutia plus banda de la ruleta sa va dati seama cat de mare este:
acum continutul:


doua cutite:

un micro kit de pescuit:

o bricheta:


un sac de gunoi:

o bucata de hartie si un creionas mic:
un amnar si niste vata :
niste pastile:
o micuta fluierice:

un mic kit de cusut,instructiuni de folosire a amnarului ,chribituri si o punga:
o busola micuta:
niste plasturi:
sarma ,ata nastur si ace de siguranta:
Sper ca va-m ajutat putin cu aceste informatii si cateva poze dar sper sa nu aveti nevoie nici odata de el(adica sa nu va pierdeti nici odata prin padurile si muntii nostrii)