Persoane interesate

luni, 23 mai 2011

In retezat : a doua zi

Dupa cum am spus ,o sa impart postarea in trei parti deoarece am foarte multe fotografii si dea-cea o sa ma descurc mult mai bine.A doua zii(sambata) incepe cu o mica baie in paraiasul de langa refugiu.Dupa ce am dardait vre-o jumatate de ora cu ceaiul in mana,ne-am pus la masa si am mancat.Pe la ora zece coordonatoarea nostra ne spune sa ne echipam deoarece vom merge intr-o mica excursie.Inainte de plecare cu tot grupul.Pe drum am intalnit un copac putin ciudat.
Si o mica cascada.
Dupa vreo ora si jumatate de mers am ajuns si intr-un defileu,puteti vizualiza si un filmulet aici.
In defilEU.
Un curs micut de apa.
Si o cascada.
Si un peisaj:
Dupa vreo doua ore de mers am ajuns in poiana pelegii la altitudinea de 1633.
Yo.
Refugiul de salvamont din poiana pelegii.
Un curs de apa care a rupt un baraj din apropierea poienii.
Un indicator din poiana.
Din nou cateva peisaje:






Si dupa un drum lung de patru ore si jumatate am ajuns la lacul bucura la altitudinea de 2040 m.

Si refugiul de la lacul bucura.
Pe cabana era un termometru care indica zece grade celsius.
Dupa toate astea am ajuns la refugiul nostru dupa inca 4 ore de mers si un drum care nu se mai termina.

5 comentarii:

  1. Vezi ca termometrul ala minte de-ngheatza apele:)) Cu o noapte inainte scazuse temperatura sub zero si el arata 6 grade peste zero.
    Vad ca rachetele ce le agatasem acolo cu o zi inainte erau inca legate pe stalpi :)) Poate raman ca decoratzii pana-n iarna viitoare.
    Sper ca ti-a placut in Bucura, sus. E multa liniste acolo si ca sa simti locul ai nevoie de o noapte, doua, petrecuta pe platou sub lumina stelelor. E genul de loc in care simti ca trebuie sa te intorci mereu si mereu.
    Frumoasa iesire :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Dumneavostra ati agatat rachetele pe acei stalpi?
    Cand?

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa nu ziceti ca aveati si o maceta kukri pe care v-ia ceruto un copil.

    RăspundețiȘtergere
  4. Claudiule, te rog frumos, sa nu-mi mai scrii cu dumneavoastra. Ti-ai castigat respectul meu cu bunul simt si cunostintele pe care le ai si pe care le pui in practica, astfel incat te consider un outdoorman in formare cu care nu mi-ar fi rusine sa plec in vreo expeditie.
    Rachetele erau facute de mine. Doua perechi erau pe stalpi iar doua perechi ramasesera in bucataria refugiului de la Bucura- in prima incapere- chiar intre masa si dulapul de alimente, daca ati intrat inauntru sa vedeti cum e.
    Eu eram cel cu kukri :)). Chiar ma mirasem ca din atatia excursionisti, recunoscuse cineva modelul si chiar era entuziasmat s-o studieze indeaproape.
    Las' ca poate-mi fac drum prin Deva peste vreo doua saptamani in week-end si stam la o vorba. Mi-ar place sa te cunosc. In vara, dupa 15 august mai planuiesc o expeditie dar in Retezatul mic. Daca te tenteaza, cred ca-ti fac rost de-un loc in echipa. Vreau sa fac si niste rapeluri in cateva avenuri de pe langa Piatra Iorgovanului.....
    Da' vorbim noi...
    Ma bucur ca ne-am intalnit.

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut,am intrat si am vazut si celelalte doua perechi de rachete,o sa ne mai auzim pana in 15 august.Daca ma luati si pe mine,vin,nu e nici o problema.
    Salut,pastram legatura.

    RăspundețiȘtergere